0876 003 313
телефон за клиенти

Всички категории

  • Всички категории
  • Кетъринг
  • Сладък кетъринг
  • Солен кетъринг
  • Стандартни торти
  • Аксесоари
  • Десерти
  • Бонбони
  • Кейкове и мъфини
  • Пасти
  • Сиропирани творения
  • Хляб
  • Хлебни творения
  • За вашата сутрин
  • Здравословна серия
  • Козунак
  • Погачи
  • Сладки
  • Солени
  • Гризини

Защита на личните данни

 

Политика за защита на личната информация.

Защитата на личните данни на нашите клиенти е приоритер за Суит Бейкъри ООД.

Настоящата Политика за защита на личните данни (наричана по-долу „Политика за поверителност“) е изготвена и се основава на действащото българско и европейско законодателство в областта на защитата на личните данни. Политиката е изцяло съобразена с РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година (по-известен като GDPR) и Закона за защита на лични данни (ЗЗЛД).

КОЙ ОБРАБОТВА И НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ

„СУИТ БЕЙКЪРИ“ ООД, ЕИК 202966363 (АДМИНИСТРАТОР И ОБРАБОТВАЩ) е търговско дружество, регистрирано в Търговския регистър към Агенцията по вписванията, със седалище и адрес на управление гр. София, П.К. 1504, район Оборище, ул.Оборище, № 109.

тел.0878373537

е-mail: office@kostas.bg

Уебсайт: https://kostas.bg

Какви лични данни събираме

Когато се обръщате към нас, за да поръчате нашите продукти (независимо дали в наш обект или по интернет чрез страницата www.kostas.bg) , да участвате в организирани от нас игри да зададете въпроси или заявите ваши права, ние може да получим от Вас или да ви помолим да ни предоставите определена информация за себе си.

Какви лични данни обработваме:

  • Вашите имена – за да знаем, кои сте вие с цел извършване на заявената от Вас поръчка, както и за изготвяне и изпращане на сметка/фактура за услугите, които използвате при нас, когато това е необходимо;
  • имейл адрес– за да можем да Ви изпратим съобщение относно Ваша поръчка, параметри на доставка, спечелени награди от наши игри, да зададете въпроси или подадете оплакване и др. Вие можете да поискате да не получавате повече имейл съобщения от нас като натиснете връзката [Отписване/ Unsubscribe].
  • адрес, на който пребивавате– за да можем да изпълним Ваша поръчка за доставка на наши продукти;
  • мобилен или друг телефонен номер– за да можем да Ви се обадим във връзка с Вашата поръчка.
  • информация, че ни „харесате“ или не и информация от Ваши постове, които Вие правите на нашите страници в социалните мрежи;
  • техническа информация относно Вашето устройство, с което отваряте нашите уеб страници, IP адреспри посещение на нашите страници – с цел да можем да Ви предоставим възможно най-добрата услуга чрез нашите уеб страници;
  • „бисквитки“ – както повечето интернет страници, които посещавате, ние също използваме „бисквитки“; повече информация за това можете да получени от нашата политика относно бисквитките „Cookies“ , която е описана по-долу;
  • Вашето ЕГН– когато желаете да Ви издадем фактура за покупка;
  • Данни за направените поръчки;
  • Кореспонденция във връзка с цялостното обслужване - електронна поща, писма, информация за заявките Ви за отстраняване на проблеми, жалби, молби, оплаквания, обратна връзка, която получаваме от Вас;
  • Всяка друга информация, която Вие доброволно ни предоставяте.

Ние обработваме тази информация с цел да бъдете възможно най-удовлетворени при използването на нашите услуги.

Когато обработваме личните Ви данни за целите на продажба на наши продукти, за осигуряване на сигурността в нашите сладкарници, както и за да изпълним нормативните си задължения, тази обработка е задължителна, за изпълнение на тези цели. Без тези данни, не бихме могли да предоставяме съответните услуги. Така например, ако не ни предоставите Вашите имена и адрес, ние не бихме могли да извършим доставка на продукти на Костас гръцка сладкопекарна. В други случаи, при събирането на Ваши лични данни, ние ще Ви уведомим дали предоставянето на данните е необходимо и какви са последствията, ако откажете.

Как събираме и използваме вашите лични данни

По-горе ние Ви запознахме накратко защо ни е нужно да събираме всяка от посочените категории Ваши лични данни. Ето и малко повече детайли какво ние правим с информацията, която ни предоставяте.

Първо, ние обработваме Вашите лични данни, въз основа следните правни основания:

  • във връзка с и за изпълнение на договор, който сключваме с Вас (включително в устна форма относно покупка на наши продукти); или
  • за изпълнение на наши задължения, които следват от нормативен акт, например във връзка със задължения, предвидени в Закона за счетоводството и Данъчно-осигурителния процесуален кодекс или при предоставяне на информация на съдебните и други държавни органи; или
  • наш легитимен интерес, освен когато пред него преимущество имат Ваши интереси или Ваши основни права и свободи. Примери за наш легитимен интерес са подобряване сигурността в нашите сладкарници (за което извършваме видеонаблюдение), повишаване качеството на обслужването, водене на кореспонденция с клиенти и трети лица във връзка със техни запитвания или с цел да им предложим наши продукти;
  • вашето изрично информирано съгласиев някои случаи, например като се регистрирате на интернет страниците ни, или се съгласите да запазим Вашите данни които сте ни предоставили по телефон (например при поръчка за доставка на продукти от Костас Гръцка Сладкопекарна), или относно ползване на „бисквитки“; предоставеното ваше съгласие може да бъде оттеглено по всяко време, при което ние ще преустановим занапред да обработваме Вашите данни, предмет на оттегленото съгласие.

Ние използваме Вашите лични данни за една или повече от долуизброените цели:

  • да Ви доставим продукти, които предлагаме и които Вие сте поискали;
  • да Ви предоставяме информация във връзка с предлаганите от нас продукти, включително маркетингови съобщения, чрез каналите за комуникация, които сте избрали (телефон, SMS, имейл);
  • да осъществяваме връзка с Вас, когато сте ни задали въпрос или отправили искане за оферта за наш продукт или сте отправили въпрос по повод допълнителна услуга, или да Ви уведомяваме за важни промени в условията ни за работа или вътрешните ни политики, или за пробиви в сигурността на данните;
  • да извършваме дейността си съобразно приложимите счетоводни, данъчни и други закони, професионалните норми и правила, включително като отговаряме на искания на компетентни държавни органи;
  • да подобряваме услугите, които Ви предоставяме, включително за вътрешни цели, като одити, анализи и проучвания, които да ни помогнат да подобрим дейността си [или за да наблюдаваме и анализираме тенденциите и използването на услугите ни] и да подобряваме дизайна и съдържанието на интернет страниците ни и за да отговарят те най-оптимално на Вашите предпочитания и на използваните от Вас устройства;
  • във връзка с правни претенции, както и за цели, посочени на други места в това Уведомление.

Ние ще актуализираме периодично горепосочения примерен списък, в отговор на развитието на нашия бизнес и променящите се правни изисквания. Ние ще Ви уведомим, в случай, че бихме желали или се налага да използваме Вашите лични данни за цели и по начин, значително различаващи се от това, за което сме Ви информирали и при необходимост ще потърсим Вашето съгласие.

С кого споделяме Вашите лични данни

При осъществяване на дейността ни може да се наложи да споделяме Ваши лични данни с някои от следните лица:

  • нашите професионални консултанти и одитори;
  • лица, които по силата на нормативен акт имат правомощия да изискват предоставянето на информация, сред която и лични данни, като например – съдилища, прокуратура, различни регулаторни органи като Комисия за защита на потребителите, Комисия за защита на личните данни, органи с правомощия по защита на националната сигурност и обществен ред;
  • наши доставчици или бизнес партньори, с помощта на които Ви предоставяме услугите ни (включително фирми, които по възлагане поддържат нашите интернет страници, хардуеър и софтуеър, рекламни агенции, пощенски оператори);

Колко време съхраняваме личните Ви данни

Ние имаме вътрешна политика, която определя колко дълго съхраняваме личните Ви данни. Тя е изградена основно на базата на вида информация, която събираме и целите, за които я събираме. Принципно, ние съхраняваме Вашите лични данни толкова дълго, колкото е необходимо за целите на обработване, за които данните са били събрани и за всяка друга допустима и свързана цел или до изтичане на законово определен срок (например за съхранение и обработка на счетоводни данни и за данъчен контрол - 11 години). Наш легитимен интерес е да запазим определена Ваша персонална информация до изтичане на давностния срок за предявяване на претенции (5 години). Ние няма да изтрием или анонимизираме Ваши лични данни, ако те са необходими за висящо съдебно или административно производство или производство по разглеждане на Ваша жалба пред нас.

Как защитаваме Вашите лични данни

За осигуряване на адекватна защита на данните на компанията и своите клиенти, ние прилагаме всички необходими организационни и технически мерки, предвидени в Закона за защита на личните данни.

С цел максимална сигурност при обработка, пренос и съхранение на Вашите данни, може да използваме допълнителни механизми за защита като криптиране, псевдонимизация и др.

Права на Потребителите

Всеки Потребител на сайта се ползва с всички права за защита на личните данни съгласно българското законодателство и правото на Европейския съюз.

Потребителят може да упражни правата си чрез формата за контакт или чрез изпращане на съобщение до имейла ни.

Всеки Потребител има право на:

  • Информираност (във връзка с обработването на личните му данни от администратора);
  • Достъп до собствените си лични данни;
  • Коригиране (ако данните са неточни);
  • Изтриване на личните данни (право „да бъдеш забравен“);
  • Ограничаване на обработването от страна на администратора или обработващия лични данни;
  • Преносимост на личните данни между отделните администратори;
  • Възражение спрямо обработването на негови лични данни;
  • Субектът на данни има право и да не бъде обект на решение, основаващо се единствено на автоматизирано обработване, включващо профилиране, което поражда правни последствия за субекта на данните или по подобен начин го засяга в значителна степен;
  • Право на защита по съдебен или административен ред, в случай, че правата на субекта на данни са били нарушени.

Потребителят може да поиска изтриване, ако е налице едно от следните условия:

  • Личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
  • Потребителят оттегля своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;
  • Потребителят данните възразява срещу обработването и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;
  • Личните данни са били обработвани незаконосъобразно;
  • Личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на Съюза или правото на държава членка, което се прилага спрямо администратора;
  • Личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество на деца и съгласието е дадено от носещия родителска отговорност за детето.

Потребителят има право да ограничи обработването на своите лични данни от страна на администратора, когато:

  • Оспори точността на личните данни. В този случай ограничаването на обработването е за срок, който позволява на администратора да провери точността на личните данни;
  • Обработването е неправомерно, но Потребителят не желае личните данни да бъдат изтрити, а изисква вместо това ограничаване на използването им;
  • Администраторът не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Потребителят ги изисква за установяването, упражняването или защитата на правни претенции;
  • Възразява срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на администратора имат преимущество пред интересите на Потребителя.

 

Право на преносимост.

Субектът на данните има право да получи личните данни, които го засягат и които той е предоставил на администратор, в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат и има правото да прехвърли тези данни на друг администратор без възпрепятстване от администратора, на когото личните данни са предоставени, когато обработването е основано на съгласие или на договорно задължение и обработването се извършва по автоматизиран начин. Когато упражнява правото си на преносимост на данните, субектът на данните има право да получи и пряко прехвърляне на личните данни от един администратор към друг, когато това е технически осъществимо.

Право на възражение.

Потребителите имат право да възразят пред администратора срещу обработването на личните им данни. Администраторът на лични данни е длъжен да прекрати обработването, освен ако не докаже, че съществуват убедителни законови основания за обработването, които имат предимство пред интересите, правата и свободите на субекта на данни, или за установяването, упражняването или защитата на правни претенции. При възразяване срещу обработването на лични данни за целите на директния маркетинг обработването следва да се прекрати незабавно.

Жалба до надзорния орган

Всеки Потребител има право да подаде жалба срещу незаконосъобразно обработване на личните му данни до Комисия за защита на личните данни или до компетентния съд.

Какво е важно да знаете при упражняване на правата Ви.

Как да заявим правата си. За да упражните правата си съгласно Регламента можете да ни пишете на електронна поща [office@kostas.bg].

Заявления във връзка с упражняване на Ваши права по принцип се подават лично или от изрично упълномощено от Вас лице. Заявление може да бъде отправено и по електронен път, по реда на Закона за електронния документ и електронния подпис. Когато са налице нормативни процедурни правила във връзка с упражняване на правата Ви (в Закона за защита на личните данни и други актове) те също следва да бъдат спазени.

В каква форма ще Ви отговорим? Във формата, в която се отправили запитването си до нас – писмено на хартиен носител или в електронна форма. Когато сте подали искане с електронни средства, по възможност информацията ще Ви бъде предоставена в широко използвана електронна форма, освен ако не сте поискали друго.

В какъв срок ще получите отговор? До един месец от получаване на Вашето искане ще Ви предоставим информация относно действията, които сме предприели по него. При необходимост този срок може да бъде удължен с още два месеца, като се взема предвид сложността и броя на исканията. Ако такова удължаване се наложи, ще Ви уведомим в срок до един месец от подаване на искането Ви, като ще Ви обясним и по какви причини се налага това удължаване.

Съмнения относно Вашата самоличност. Когато имаме основателни опасения във връзка със самоличността на физическото лице, което подава искането до нас, можем да поискаме предоставянето на допълнителна информация, необходима за потвърждаване на самоличността на субекта на данните. Ако не получим такава информация и не сме в състояние да идентифицираме субекта на данните, можем да откажем да предприемем действия въз основа на отправено до нас искане за упражняване на някое от посочените в това Уведомление права.

Лична информация на деца.

За нас е от голяма важност опазването на личната неприкосновеност на децата и ние сме особено внимателни при комуникиране с деца. Ние не събираме лични данни на лица под 18-годишна възраст. Ако Вие не сте навършили посочената възраст, на Вас е позволен достъп до уеб интернет страници само със съгласието на вашите родители или настойници.

Ние молим родителите редовно да наблюдават и контролират активността на техните деца в интернет. Ако Вие сте родител и имате притеснения относно събирането или използването на лична информация за вашето дете моля обърнете се към нас чрез посочените по-долу координати.

Как ще ви уведомим за промени в настоящата Политика за защита на личните данни.

Ние ще Ви уведомим за промени по същество в настоящия документ чрез нашата уеб страница и при възможност, по друг подходящ начин, така че вие винаги да сте информирани за промените относно това какви Ваши лични данни ние събираме, как ги използваме и при какви обстоятелства ги споделяме с други лица. Вие може да бъдете помолен да прочетете и приемете тези промени, преди да продължи достъпа до интернет страниците ни. Ако ние бихме искали да използваме личната Ви информация за значително различни цели и начин спрямо това, което сме ви казали, ние ще ви изпратим и съобщение на имейл адреса, който сте ни предоставили. Така че вие ще имате възможността за избор в зависимост дали приемате промените в използването на Вашата персонална информация или не.

Как да се свържете с нас.

Администратор и обработващ на личните данни е СУИТ БЕЙКЪРИ ООД, Код по Булстат: 202966363, Град София, улица Оборище 109.

Имейл за кореспонденция : office@kostas.bg

Моля отправяйте всички въпроси, коментари или искания във връзка с това Уведомление за поверителност на посочените координати по-горе.

Политика за „бисквитки“


Използване на „бисквитки“

„Бисквитките“ са кратки текстови файлове или малки пакети от информация, които се съхраняват чрез Интернет браузера на Вашето крайно устройство (компютър, таблет, лаптоп или мобилен телефон), когато посещавате различни сайтове и страници в Интернет. Основната цел на „бисквитките“ е да правят потребителя разпознаваем, когато той се завръща отново на Уебсайта. Някои „бисквитки“ имат и по-специфично приложение, като например да запаметяват потребителското поведение на сайта и да улесняват потребителя при ползването на Уебсайта. Повече информация за това как функционират „бисквитките“ можете да намерите в Интернет.

Как се използват „бисквитки“ на този Уебсайт?

Ние използваме „бисквитки“ на този Уебсайт предимно с цел улесняване на ползваемостта на сайта, подобряване на неговата работа и съхраняване на информация за потребителското поведение. При този процес не се съхраняват никакви лични данни, т.е. чрез “бисквитките“ на сайта не може да Ви идентифицираме като личност, поради което спрямо събирането на тази информация не се прилага Закона за защита на личните данни. Събраната информация от „бисквитки“ обикновено се използва в обобщен вид с цел анализ на потребителското поведение на Уебсайта, което ни позволява да подобряваме функционалността на сайта, потребителските пътеки и ползваното съдържание.

Какви „бисквитки“ се използват на този Уебсайт?

Сесийни „бисквитки“

Този тип „бисквитки“ Ви улеснява в ползването на сайта, като те съхраняват информация временно, само в рамките на сесията на използвания браузер. Обикновено информацията, която се съхранява чрез тях, е какви стоки или услуги сте добавили в количката, кои страници на сайта сте посетили и как сте стигнали до дадена информация. Тези „бисквитки“ не събират информация от Вашето крайно устройство и се изтриват автоматично, когато напуснете Уебсайта или прекратите сесията на Вашия браузър.

Постоянни "бисквитки"

Те ни дават възможност да съхраняваме конкретна информация за сърфирането, като например анализиране посещенията на сайта, как вие сте достигнали до Уебсайта, какви страници сте прегледали, какви опции сте избрали, както и накъде сте се насочили през този Уебсайт. Проследяването на тази информация, ни дава възможност да правим подобрения на Уебсайта, включително да коригираме грешки и да разширяваме съдържанието. Срокът на съхранение на този вид “бисквитки” варира според конкретното им предназначение.

"Бисквитки" на трета страна

На нашия Уебсайт има препратки към други сайтове или вградено съдържание от други сайтове, например от Facebook, YouTube, Twitter, Google+, LinkedIn, уебсайтове на партньори. Възможно е при посещаването на тези сайтове или отварянето на съдържанието от тях, да се складират на Вашето крайно устройство „бисквитки“ от тези уебсайтове. Именно тези „бисквитки“ се дефинират като „бисквитки на трети страни“, като нямаме контрол върху генерирането и управлението на тези „бисквитки“. За това Ви съветваме да потърсите информация за тях и за начина им на управление на уебсайтовете на съответните трети страни.

Как мога да управлявам използването на „бисквитки“ от този Уебсайт?

Всички браузъри позволяват управлението на „бисквитки“ от специално създадена за целта папка на Вашия браузър. Можете да блокирате получаването на „бисквитки“, да изтриете всички или част от тях или да зададете Вашите настройки за предпочитания по отношение на използването на „бисквитки“ преди да инициирате посещение на сайта ни. Имайте предвид, че изтриването или блокирането на „бисквитки“ може да повлияе неблагоприятно върху функциите на нашия Уебсайт, а оттам и върху Вашето потребителско преживяване на него.

Изключване или блокиране на „бисквитки“

Контролирането, изключването или блокирането на „бисквитките“ се управлява от настройките на Вашия браузер. Имайте предвид, че пълната забрана на използването на всички „бисквитки“, може да рефлектира върху функционалното представяне на сайта, неговата ефективност и достъпването на определена информация.

Друга информация

Освен че събира данни чрез бисквитките, сайта събира и други видове информация, както е описано в Уведомлението за поверителност на Суит Бейкъри ООД. Възможно e Суит Бейкъри ООД периодично да променя тези правила. При значителни промени, в началото на тези правила и на началната страница на този сайт Суит Бейкъри ООД ще публикува съобщение относно тази промяна.

Препоръчваме ви периодично да преглеждате отново тези правила, за да се уведомявате за такива промени.

Ако имате допълнителни въпроси, моля, свържете се с нас като пишете на: office@kostas.bg

Чрез затварянето на това съобщение, Вие се съгласявате с използването на "бисквитки" на това устройство в съответствие с нашата политика, освен ако не сте ги забранили.

Бърза поръчка

Бърза поръчка
с Костас

Ще я приготвим
до 45 минути

Изберете желаните от Вас продукти, направете бърза поръчка по телефона и ние ще приготвим всичко до 45 минути. Предложението важи за поръчки с вземане от място. От 09:00 до 16:00 ч.

Костас - ул. Оборище 109

Тел: 0876 003 313 Обади се сега

Костас - бул. Дондуков 15

Тел: 0893 448 060 Обади се сега

Костас - ул. Граф Игнатиев 12

Тел: 0898 602 662 Обади се сега